Η φιλοσοφία μας

“  Ανοίγουμε ένα μικρό παράθυρο στη φαντασία και τη δημιουργική διάθεση των παιδιών επειδή πιστεύουμε ότι τα πρώτα χρόνια της ζωής τους είναι και τα πιο σημαντικά  ”

Η μικρή Γοργόνα είναι ένας χώρος που προσφέρει πολύπλευρη εκπαίδευση και ψυχαγωγία και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα εξοικείωσης με την έννοια σχολείο. Συνεχίζοντας με συνέπεια και συναίσθηση ευθύνης την ανελλιπή  πορεία μας στο χώρο της προσχολικής αγωγής ανανεώνουμε κάθε χρόνο το πρόγραμμα με καινούργιες ιδέες που είναι ευχάριστες και αποδεκτές από τα παιδιά.

Περιβάλλουμε το παιδί με αγάπη και στοργή συμβάλλοντας στην ανάπτυξη ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της προσωπικότητας του, όπως η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, της πρωτοβουλίας, της δημιουργικότητας και της αυτονομίας του. Παράλληλα αφουγκραζόμαστε την παιδική ψυχή με στόχο την διατήρηση της αθωότητας της κόντρα στα βίαια πρότυπα της εποχής.

Έτσι λειτουργούμε στην μικρή γοργόνα, επισημαίνουμε αλήθειες που δεν χάνουν τη διαχρονική τους αξία τις οποίες υπηρετούμε με προσήλωση και υπευθυνότητα, με στόχο ένα παιδί που μαθαίνει και αναπτύσσεται πιο αποτελεσματικά .

Αρέσει σε %d bloggers: